Typer af termoplastmaterialer

April 21 by admin

Typer af termoplastmaterialer


Termoplast er en af de mest almindelige materialer i den moderne verden, at have erstattet metal i alt fra emballage til sikkerhedsudstyr. En termoplastisk defineres som en polymer, som kan opvarmes, formes og svejses sammen. Det kan også derefter omsmeltes og formes til en anden form uden at svække materialet. Disse egenskaber gør termoplast et utroligt nyttigt materiale.

Polythene

Polyethylen er en af ​​de mest almindelige plast stødt hverdag. Det anvendes primært til emballage i alt fra kosmetik flasker til plastik indkøbsposer. Da det let er støbt, og farvelagt det er også en meget populær materiale til fremstilling af børns legetøj.

polyvinylchlorid

Polyvinylchlorid er modstandsdygtig over for ild og vand og så er almindeligt anvendt til regnfrakker, indendørs VVS og vinyl gulve. Det forbliver brandsikkert som forbindelsen stadig indeholder klor. Selv om størstedelen af ​​PVC er våd-look fleksibelt materiale, kan det også blive omdannet til hårde ark, som kan anvendes som ubrydelige beskyttende barrierer.

Polystyren

Polystyren kommer i to former, den udvidede version, der anvendes til beskyttelse af produkter i kasser, og den forværres udgave, der bruges til støbte dele såsom kuglepenne og radio ringer. Det bruges til at gøre både det hvide skum kopper til varme drikke og den klare plast sort til kolde drikke.

polyester

Polyester er et fremstillet fiber snarere end en egentlig plastik. For sig selv er det ikke meget nyttig, men som det kommer i denne fiberform det kan væves til materialer og stadig bevare sine plastiske egenskaber. Det betyder det materiale, den er vævet ind bliver meget stærk og samtidig fleksibel. Polyester tager ikke til farve meget godt, så det altid skal kombineres med et andet materiale til at gøre det til tøj.

nylon

Nylon er nok den mest berømte af termoplast og revolutionerede beklædningsindustrien efter dens opdagelse i 1939. Det kommer i en lignende fiber formular til polyester, men i modsætning til polyester er var lettere at lave klæde ud af. Dette skyldtes klædet let kan farves, vasket og var stadig meget slidstærk. Tøj er faktisk lavet af nylon, mens der tilsættes polyester for at forbedre materialet.

Acrylics

Akryl er en effekt og varmebestandighed termoplast bruges oftest til plast husstand fittings, hvor det er sandsynligt, at komme i kontakt med varme, for eksempel de ringer på en ovn eller kabinettet på en brødrister. Dens anden fordel på dette område er, når det gør brænde det fritager ikke skadelige røg eller gasser ligesom nogle andre plastmaterialer. Dens formål er begrænset på grund af dårlig modstandsdygtighed overfor opløsningsmidler.

Related Posts