Deer Resistente Potato Vines

May 19 by admin

Deer Resistente Potato Vines


I mange områder af landet hjorte er blevet en svøbe for gartnere og småbønder ens, gnave løs på hvad smager godt eller hvad der kunne strejke deres fancy i forbifarten. Voksende planter, der hjorte generelt ikke kan lide, enten fordi vegetationen eller stængler er stikkende eller de smager dårligt på grund af bitterhed, er en god ikke-voldelig strategi for at afskrække hjorte - selvom helt hegn din ejendom er den eneste idiotsikker beskyttelse planen. Deer generelt ikke kan lide kartofler og andre planter i natskyggefamilien, som er kendt for sine giftige planter.

Planter i natskyggefamilien

Mange planter af natskyggefamilien (Solanum spp.), Som omfatter sort natskygge, er giftige for husdyr og andre dyr. De fleste nightshades er enårige, der vokser til 1 eller 2 fod høj, med ægformede blade og små klynger af fem-lappede, 1/4-inch blomster. Mange producere glatte, mange-seedede grønne bær, der bliver sort, når moden. Auberginer og kartofler er i den samme plante familie - tomater er også relateret - men er ikke giftige. Forskellige blomsterranker i natskyggefamilien, meget attraktive landskabsarkitektoniske planter, normalt ikke appellerer til hjorte. Selv regelmæssige kartoffel vinstokke - de typer, der vokser over jorden, når du vokser russets, for eksempel - er generelt utiltalende for hjorte.

Blomstrende Kartoffel Vine

Ikke helt en klatring vin, vil den duftende blomstring kartoffel vin (Solanum jasminoides) scramble hen over jorden, men kan også blive trænet på hegn og mure. Denne hurtigt voksende, hvid-blomstrende vin er stedsegrønne i milde klima og stængler kan vokse til 25 fod. Den trives i næsten enhver jord og fuld sol, men vil tolerere skygge. Vines vil blomstre indtil frosten. Deer kan ikke lide blomstring kartoffel vin, men kolibrier og sommerfugle gør. En broget type, Variegata, producerer blå farveskær hvide blomster.

Paraguay Natskygge

De duftende, rig violet-blå blomster af Royal Robe kultivar af Paraguay natskygge (Solanum rantonnetii "Royal Robe") er dens signatur funktion. Denne hurtigt voksende, hjorte-resistente stedsegrøn busk med overordnede stængler kan vokse til 8 fod, hvilket gør den velegnet til hække, i det mindste i milde klima. En meget mindre broget sort, "MonRita," funktioner brogede grøn, hvid og guld blade og vokser til omkring 4 fødder - perfekt til en gårdhave container plante.

Giant Potato Creeper

Også kaldet skilsmisse vin og costaricanske natskygge, kæmpe kartoffel slyngplante (Solanum wendlandii) er en semi-evergreen vin fra Costa Rica med en 1/2-inch blomster, der starter ud dyb lilla derefter falme til lavendel og til sidst hvid. Ligesom andre blomsterranker i kartoffel familien, denne ene blomstrer kraftigt i løbet af de varmere måneder. I tropiske eller semi-tropiske klimaer det forbliver stedsegrønne, men i Californien er det en løvfældende vin hårdfør til -3,89 til -1,11 grader Celsius. Planter gør godt i delvis skygge til fuld sol.

Related Posts