Adenium Voksende Tips

May 19 by admin

Adenium Voksende Tips


Adenium eller ørken rose, er populær som en stueplante i koldere regioner og en udendørs plante i subtropiske og tropiske områder. Desert rose planter kræver specialiseret pleje for at trives og blomstre ordentligt. Den korrekte container, pottemuld mix, vanding, gødskning, belysning og temperatur er alle afgørende for en sund plante. Med den rigtige pleje, kan en Adenium leve i mange år.

Korrekt Vanding og slippe Blade

Den vigtigste del af omsorgen for en Adenium vanding. En ørken rose er en sukkulent, der gemmer vand i sin rødder, krop og lemmer, og skal have lov til at tørre helt mellem vandingerne. Placering af din ørken steg i et område, der er beskyttet mod kraftige regnskyl er afgørende, når du placerer planten udendørs, især i områder med en sommer regntiden. Når der dyrkes indendørs, skal Adenium ikke have lov til at sidde i vand. En god tommelfingerregel er at vande godt hver anden uge. Hvis din ørken rose taber blade, er det at blive over-vandes. Fjern den straks fra potning medium og se efter tegn på rodbrand. Skær væk rådnet sektioner af rod og behandle ved aftørring med svovl pulver. Tillad planten tørre helt uden for jorden i mindst to dage, kontrollere for yderligere rot, derefter repot i frisk jord.

Containere

Adenium bør plantes i lavvandede uglaserede ler eller terracotta containere. Hvis plantet i en dyb lerkrukke, skal sten lægges til den nederste halvdel af potten til at give ordentlig dræning. Plante et ørken rose i en plastbeholder kan forårsage jorden til at blive for våd og kan resultere i rodbrand. Ler og terracotta skåle eller azalea potter er velegnet til at Adenium voksende.

Indstøbning og Repotting

Adenium brug for en veldrænet pottemuld medium, der indeholder groft sand eller perlite. En 50/50 forhold af sand eller perlite til et afbalanceret potteblanding anbefales. En tungere pottemuld mix, der ikke dræne godt eller tør nemt kan resultere i rodbrand. I modsætning til kaktus, ørken steg også lagrer vand i sine rødder, så kaktus jord kan være for tunge for Adenium vækst. En Adenium vil lade dig vide, når den har brug for ompotning ved at skubbe sig selv op af dets beholder. Repot i en gryde bare én størrelse op. Placering af en ørken rose ind i en pot, der er for stor, kan føre til rodbrand. Adenium blomstrer og vokser bedre, når root-bundet.

Gødskning

Over-befrugtning er en bekymring med Adenium. En time-release gødning egnet til blomstrende planter er at foretrække. Hvis der anvendes flydende gødning, befrugte mere end en gang om måneden fuld styrke, eller ugentligt på 1/4 styrke. Skyl med frisk vand en gang om måneden. Fisk emulsion eller kompost te kan anvendes til dyrkning økologisk. Tilsæt ikke kompost eller gødning til jorden, som den holder for meget fugt og kan indeholde mikroorganismer, der kan forårsage rodbrand.

Belysning

Adenium kræver stærkt sollys til at blomstre korrekt og trives i fuld sol. Placering af en ørken rose i skygge vil hæmme blomstrende. Når en plante er vant til skygge, vil den brænde, når de placeres i fuld sol. Du kan vænne en skygge dyrket Adenium plante til fuld sol ved at flytte det ud i morgen solen i et par timer, derefter gradvist øge sin eksponering, indtil det kan sættes i fuld sol uden at brænde. Burnt lemmer vil normalt helbrede sig selv i tid, hvis beskyttet mod yderligere skader.

Vokser i jorden

Hvis voksende Adenium i jorden, skal det plantes i et højbed, med skrå sider, såsom en Berme. Jorden skal være veldrænet og ikke være genstand for stående vand. Sandjord er at foretrække, på grund af sine fremragende dræning kvaliteter.

Temperatur

Adenium kan kun dyrkes udendørs i jorden i områder, hvor temperaturerne ikke dukkert under 4,44 grader C. En ørken rose vil overleve 4.44 grader C med nogle skader, men det vil blive dræbt af temperaturer i 30'erne. Hvis du bor i et koldere klima, skal du dyrke Adenium i en beholder, der kan placeres indendørs i koldt vejr. Hvis du bor i et subtropisk klima og har en uventet kold snap, kan du grave op din Adenium og placere den indendørs, indtil det kolde vejr passerer. Beskyt rødderne fra tørring ved at dække i plast eller ved spritzing dagligt med klart vand. På grund af sin vand-storage egenskaber, kan en Adenium overleve ud af jorden for uger med ordentlig pleje.

Related Posts